MFP

MFP Orvosi Eszköz 2020

Támogatói okirat száma:              3078317872

Támogatási összeg:                        2 999 754 Ft

Támogatási intenzitás:                   100 %

Támogatás fizikai befejezése:       2021. március 22.

 

Székely Község Önkormányzata a Magyar Falu Program Orvosi eszköz megnevezésű alprogramja keretében nyert 2 999 754 Ft támogatást, melynek segítségével az Önkormányzat olyan eszközfejlesztést tudott végrehajtani, amely által a Község orvosi rendelője korszerűvé válhatott. Azért éreztük indokoltnak a támogatás igénylését, mert a két eszközzel elvégezhető diagnosztizálás szükségszerű volt, viszont önerőből ilyen minőségű és modern készülékeket nem tudtunk volna beszerezni.

A támogatás felhasználása során beszerzésre került egy INBODY 270 típusú testösszetételt analizáló készülék, amely az új vezető technológiának köszönhetően megbízható és pontos eredményt ad. Méri a testösszetételt, segít a túlsúly, a testtömeg-index, a testzsír-százalék és a derék-csípő arány megállapításában. Elemzést ad a szír és a zsírmentes tömegről szegmensenként és súlykontroll tanácsokkal is szolgál. Könnyen kezelhető, könnyű a mozgatása. Az eredményeket USB memóriatár segítségével könnyen át lehet vinni számítógépre.

Az orvosi rendelő eszköztára bővült még egy Toorx-200 típusú futópaddal, amely a lábstatika és gerincferdülés mozgás közbeni szűrését segíti.

A lakosság tájékoztatása elsősorban a két helyre szabályszerűen kihelyezett falutábla segítette. Így a Községünkbe érkezők értesülhettek arról, hogy a Magyar Falu Program keretében fejlesztések történnek településünkön. Másrészt a támogatói tábla kihelyezése után az arra járók tudomást szerezhettek a támogatás összegéről és típusáról. Székely Község honlapján elhelyezésre került a Magyar Falu Program emblémája is. Így a megvalósítás megfelel az Arculati kézikönyv szabályainak.

A pályázat benyújtásakor tervezett céljainkat teljes mértékben elértük, vagyis az eszközbeszerzés hatására hatékonyabbá, modernebbé és szakszerűbbé vált a betegellátás a Községünkben, amelyre szükség volt a magas számú idősebb lakosság miatt is.

A beruházásnak köszönhetően a rendelő jól felszerelt lett, melytől a betegek nyugodtabbak lehetnek a betegellátás során. Immár biztosítani tudjuk az itt élők számára, hogy szakszerű ellátásban legyen részük, bármilyen problémával érkezzenek is ide. Célunk ezzel, hogy hamarosan érezhető legyen a népességmegtartó és népességnövelő erő növekedése, illetve hogy a fiatalok szívesen alapítsanak családot településünkön a megnövekedett bizalom és biztonságérzet miatt.

Látogasson el hozzánk!

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Székely

Útvonaltervezés
Önkormányzat elérhetősége

Telefon: (+36 42) 236 - 013

Fax: (+36 42) 236 - 013

Mobil: (+36 30) 123 - 45 - 67

Email: szekelypolghiv@gmail.com
Ügyfélfogadási idő

Hivatal:

Hétfő: 13:00 - 16:30

Szerda: 8:00 - 12:00, 13:00 - 15:30

Péntek: 8:00 - 12:00