MFP

Egészséghét 2020.01.27.-2020.01.31.

Az Egészséghét rendezvény 2020. január 27. és 2020. január 31. között került megrendezésre.

Első nap magasabb létszámban jelentek meg a település lakosai. A rendezvényt Juhászné Oroszi Enikő polgármester asszony nyitotta meg, majd két óvodás kislánytól hallgatunk meg verseket. Dr. Bana Richárd előadása a „Hogyan fogyjon le?” című témában sokak érdeklődését felkeltette, többen hozzászóltak a témához. Tóth Lilla védőnő a kötelező védőoltásokról beszélt a jelen lévőknek, majd dr. Kruppa Teodóra a „hányás-hasmenés kezeléséről gyermekkorban”, illetve a „cukorbetegség szövődményeiről” tartott előadást. Végül cukorbetegség szűréssel zárult a hétfői nap.

Második nap kisebb volt az érdeklődés, a szűréseken (májgyulladás, lábállás, gyerekkori vérnyomás szűrés) megjelentek részt vettek előadáson is, dr. Paluska Mariann beszélt a „tévhitek, avagy a modern orvoslásról”, dr. Sztankula Tamás tartott előadást arról, hogy „Mikor indokolt a nőgyógyászati ügyelet?”, valamint felvilágosítást tartott a védekezési lehetőségekről. Dr. Paluska Mariann tornagyakorlatokat mutatott be, a szülés utáni hasizom regeneráció témára vonatkozóan.

Harmadik nap lehetőség volt négyszemközt beszélni a védőnővel a nem kötelező védőoltásokról, ezután gyermekkori szűrővizsgálatok következtek, ahol megjelentek az óvodások. Ekg szűrésen is többen részt vettek. Az időseknek lehetőségük volt demencia szűrésen megjelenni. Dr. Bana Richárd előadást tartott arról, hogyan tegyük le a cigarettát, majd Szabó Tamás mutatta be a jelen lévőknek az újraélesztés lépéseit. Végül következett egy pitvarfibrilláció és vérnyomás szűrés.

Negyedik nap beszélgetés formájában nyílt órát tartott dr. Bana Richárd, majd kardiovaszkuláris rizikófaktorok szűrés következett.

Ötödik nap jelentős számban megjelentek, 9 órakor kezdődött a tüdőszűrés, valamint a szemészeti vizsgálat. Dr. Paluska Mariann az anyatejes táplálásról és a csecsemő újraélesztésről beszélt. Dr. Berényi Bence a gyermekkori agyhártyagyulladásról, illetve az influenzavírusról mondott el sok fontos információt. Végül Gere Melinda Zsófia gyógymasszőr várta a jelentkezőket.

A rendezvényen megjelentek jól érezték magukat, sok hasznos és új információval gazdagodtak.

Látogasson el hozzánk!

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Székely

Útvonaltervezés
Önkormányzat elérhetősége

Telefon: (+36 42) 236 - 013

Fax: (+36 42) 236 - 013

Mobil: (+36 30) 123 - 45 - 67

Email: szekelypolghiv@gmail.com
Ügyfélfogadási idő

Hivatal:

Hétfő: 13:00 - 16:30

Szerda: 8:00 - 12:00, 13:00 - 15:30

Péntek: 8:00 - 12:00