MFP

MFP Orvosi eszköz 2019

Magyar Falu Program Orvosi eszköz

 

Támogatói okirat száma:              3015968158

Támogatási összeg:                       2 997 048 Ft

Támogatási intenzitás:                  100 %

Támogatás fizikai befejezése:       2020. május 15.

 

Székely Község Önkormányzatának a Magyar Falu Program keretén belül sikerült egy olyan színvonalas és magas minőségű orvosi rendelőt berendezni, amely segítségével hozzájárulhatunk a betegek kivételes ellátásához és gyorsabb gyógyításához. A megítélt összegnek köszönhetően, olyan infrastrukturális fejlesztések mentek végbe községünk rendelőjében, ami kiemeli a környékbeli rendelők közül a felszerelést illetően. Korszerűsítettük az eszközeinket és modernebb orvosi kellékekre ruháztunk be, ezzel biztosítva a betegek tüneteinek célzott megállapítását, a problémák forrását, illetve a gyógyuláshoz vezető utat.

A pályázati befektetés során megvásárolhattunk egy talpvizsgáló berendezést, aminek segítségével a rögzített nyomáskép alapján a statikai elváltozásokat tudjuk elmondani (mint pl. harántboltozat-süllyedés, lúdtalp, bokabedőlés, stb.). Ennek megfelelően gyártatjuk le az egyedi talpbetétet és javítjuk a páciens járását és testtartását.

Beszereztünk egy QuikRead go teljes felszerelést is, ami egy könnyen kezelhető, megbízható és gyors beteg-közeli vizsgálati rendszer, amely meggyorsítja a mindennapi munkát. Ez a rugalmas rendszer segít a diagnózis megállapításában, valamint a megfelelő terápia kiválasztásában a rendelőben. Használata növeli a beteg kényelmét és egyben elégedettségét is. A C-reaktív protein pontos meghatározása döntő jelentőségű lehet a fertőzés tüneteivel rendelkező betegek kezelésében. A QuikRead go CRP+Hb teszt segít azoknak a betegeknek az azonosításában, akik számára hasznos az antibiotikumok alkalmazása, továbbá segít a kezelés hatékonyságának nyomon követésében is.

A hemoglobinszint meghatározása értékes információt nyújt a beteg állapotáról, mind a sürgősségi ellátásban, mind az alapellátásban. Számos betegség velejárója a hemoglobin-koncentráció változása, ezért a hemoglobinszint meghatározása az egyik leggyakrabban használt diagnosztikai próba. Ha a tesztet a rendelőben, beteg mellett végezzük el, a CRP- és a Hb-mérés eredménye már a vizit ideje alatt rendelkezésre áll, és hatékonyan segít a terápiás döntések meghozatalában. Ezért teljesen újragondolja és meggyorsítja a betegellátást rendelőnkben.

A megítélt összegből beruháztunk egy BTL CardioPoint-Spirométer rendszerbe, illetve egy BTL CardioPoint ABPM vérnyomás monitorozó rendszerbe. Ez a készülék több, mint 51 órás felvételt rögzít a vérnyomásról az előre beállított intervallumban. Egyedi lépcsőzetes mandzsetta leengedés jellemzi, mely garantálja a megbízható méréseket. A nagyon csendes működés, a kis súly és a kis méret kényelmessé teszi a készüléket az orvos és a beteg számára is. A BTL CardioPoint szoftver sokoldalú és teljes megoldás az EKG, stressz teszt, Holter, ABPM és spirometria egyetlen platformba való egyesítésére. Ezek a modulok ugyanazt a felhasználói felület stílust használják, illetve ugyanazt az ellenőrzési logikát. Mikor egy modult használunk, egy másikat használatba venni igen egyszerű.

Ezek mellett befektettünk egy vizeletvizsgáló készülékbe, fonendoszkópba, scoliometerbe (gerinc görbület vizsgáló) és Pulse-Oximeter csipeszekbe gyerekeknek, csecsemőknek és fenőtteknek egyaránt. A Pulse-Oximeter egítségével legfeljebb 3% hibával megmérhető az oxigén telítettség az artériás vérben. Alapvetően az oxigén hiány diagnosztizálását elősegítő mérőműszer. Használható légzési elégtelenség, szívbetegség, vörösvértest betegségben szenvedők számára.

A tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása keretében a lakosság tájékoztatást kapott a projekt főbb beruházásairól, a felújítás ütemezéséről, annak eredményeiről. Ezek a feladatok pedig népszerűsítették az infrastrukturális fejlesztéseket. A kötelező előírásoknak eleget téve projekttábla került kihelyezésre az orvosi rendelőnél.

Közeli_tábla.jpg

Látogasson el hozzánk!

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Székely

Útvonaltervezés
Önkormányzat elérhetősége

Telefon: (+36 42) 236 - 013

Fax: (+36 42) 236 - 013

Mobil: (+36 30) 123 - 45 - 67

Email: szekelypolghiv@gmail.com
Ügyfélfogadási idő

Hivatal:

Hétfő: 13:00 - 16:30

Szerda: 8:00 - 12:00, 13:00 - 15:30

Péntek: 8:00 - 12:00