MFP

MFP-FOL/2019 Orvosi szolgálati lakás

Magyar Falu Program Orvosi szolgálati lakás 2019

 

Támogatói okirat száma:              3034883373

Támogatási összeg:                      274 157 704 Ft

Támogatási intenzitás:                   100 %

Támogatás fizikai befejezése:       2022. szeptember 30.

 

Székely Község Önkormányzata a Magyar Falu Program Orvosi szolgálati lakás 2019 megnevezésű alprogramja keretében nyert 274 157 704 Ft támogatást, melynek segítségével az Önkormányzat olyan egyedülálló orvosi szolgálati lakást tudott felépíteni, amelynek köszönhetően a községben élők egészségügyi ellátása biztosabbá vált, mert az orvosi szolgálati lakás előnyt jelent a többi községgel szemben. Azért éreztük indokoltnak a támogatás igénylését, mert fontos számunkra, hogy községünk és a településkép is folyamatos fejlődés része legyen és elsődleges szempont volt, hogy a községünkben praktizáló háziorvos ne hagyja el községünket. A szolgálati lakás felépítését önerőből nem tudtuk volna megvalósítani. 

A támogatás felhasználása során megvásárlásra került a Kapitány utca 22. címen található ingatlan. Ezen a telken került megépítésre a szolgálati lakásként funkcionáló épület. A megépítés mellett megvalósult a bútorok beszerzése, az elektromos eszközök beszerzése és az egyéb szükséges lakberendezés is. Ezen munkálatokat az AEDIUM Kft. végezte el. A kivitelezés szabályszerűségét a Haklik Mérnöki Iroda Kft. biztosította. A kivitelezéshez szükséges  tervadaptációt és a tervezői művezetést a Dobrosi Építész Kft. látta el. A lakosság tájékoztatását elsősorban a két helyre szabályszerűen kihelyezett falutábla segítette. Így a Községünkbe érkezők értesülhettek arról, hogy a Magyar Falu Program keretében fejlesztések történnek településünkön. Másrészt a támogatói tábla kihelyezése után az arra járók tudomást szerezhettek a támogatás összegéről és típusáról. Pátroha Község honlapján elhelyezésre került a Magyar Falu Program emblémája és záró beszámolója is. Így a megvalósítás megfelel az Arculati kézikönyv szabályainak. A projekt előkészítés feladataiért a LEGEN-Terv Kft. látta el, a projektmenedzsment feladataiért a PÁMEN Iroda Kft. volt felelős. Ennek köszönhetően biztosított volt a megfelelő dokumentálás. A támogatás mértéke indokolta a közbeszerző vállalat bevonását, ezt a feladatot a Nyír-Közbesz Kft. látta el.

A pályázat benyújtásakor tervezett céljainkat teljes mértékben elértük, vagyis az önkormányzat a községben praktizáló háziorvos részére képes lakhatást biztosítani, amellyel a községnek biztosabbá tudja tenni az egészségügyi ellátást. Célunk a pályázattal az volt, hogy lakóink büszkék lehessenek a vidéki életformára, biztosnak érezhessék az egészségügyi ellátásukat és a településkép fejlesztése is elsődleges szempont volt.

Kelt: Székely, 2022. szeptember 30.

 

  

 

Látogasson el hozzánk!

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Székely

Útvonaltervezés
Önkormányzat elérhetősége

Telefon: (+36 42) 236 - 013

Fax: (+36 42) 236 - 013

Mobil: (+36 30) 123 - 45 - 67

Email: szekelypolghiv@gmail.com
Ügyfélfogadási idő

Hivatal:

Hétfő: 13:00 - 16:30

Szerda: 8:00 - 12:00, 13:00 - 15:30

Péntek: 8:00 - 12:00