MFP

MFP-FHF/2020 Faluházak felújítása

Magyar Falu Program Faluházak felújítása 2020

 

Támogatói okirat száma:               3097641299

Támogatási összeg:                       29 999 996 Ft

Támogatási intenzitás:                  100 %

Támogatás fizikai befejezése:       2022. szeptember 30.

Székely Község Önkormányzata a Magyar Falu Program Faluházak felújítása 2020 megnevezésű alprogramja keretében nyert 29 999 996 Ft támogatást, melynek segítségével az Önkormányzat olyan korszerűsítést és eszközbeszerzést tudott végrehajtani, amely által az önkormányzat épületében dolgozó munkavállalók biztonságos és modern környezetben tudják ellátni feladataikat, valamint az épület  fenntartása is gazdaságosabb lett. Azért éreztük indokoltnak a támogatás igénylését, mert fontos számunkra, hogy községünk folyamatos fejlődés része legyen és elsődleges szempont volt, hogy az önkormányzat épülete biztonságos és gazdaságos legyen. A korszerűsítést és az eszközbeszerzést önerőből nem tudtuk volna megvalósítani. 

A támogatás felhasználása során megvásárlásra került 10 db irodai bútor a munkavégzés során keletkezett dokumentumok szabályszerű és esztétikus tárolására. Az önkormányzat épületén az alábbi munkálatok kerültek elvégzésre: vakolás, burkolás, festés, épületgépészeti szerelvények és berendezések korszerűsítése, villanyszerelés és 5 kW napelemrendszer telepítése. A korszerűsítés szabályszerű elvégzéséért a Haklik Mérnöki Iroda Kft. műszaki ellenőre felelt. A lakosság tájékoztatását elsősorban a két helyre szabályszerűen kihelyezett falutábla segítette. Így a Községünkbe érkezők értesülhettek arról, hogy a Magyar Falu Program keretében fejlesztések történnek településünkön. Másrészt a támogatói tábla kihelyezése után az arra járók tudomást  szerezhettek a támogatás összegéről és típusáról. Pátroha Község honlapján elhelyezésre került a Magyar Falu Program emblémája és záró beszámolója is. Így a megvalósítás megfelel az Arculati kézikönyv szabályainak. A projekt előkészítés feladataiért és a projektmenedzsment feladatainak elvégzéséért a PÁMEN Iroda Kft. volt felelős. 

A pályázat benyújtásakor tervezett céljainkat teljes mértékben elértük, vagyis az önkormányzat épülete modern lett és a működtetése gazdaságossá vált, az új bútoroknak köszönhetően a keletkezett dokumentumok tárolása is szabályszerűen biztosított. Célunk a pályázattal az volt, hogy lakóink büszkék lehessenek a vidéki életformára, a munkavállalóink modern és biztonságos környezetben végezhessék napi munkájukat és a településkép fejlesztése is elsődleges szempont
volt.

 

Kelt: Székely, 2022. szeptember 30.

Látogasson el hozzánk!

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Székely

Útvonaltervezés
Önkormányzat elérhetősége

Telefon: (+36 42) 236 - 013

Fax: (+36 42) 236 - 013

Mobil: (+36 30) 123 - 45 - 67

Email: szekelypolghiv@gmail.com
Ügyfélfogadási idő

Hivatal:

Hétfő: 13:00 - 16:30

Szerda: 8:00 - 12:00, 13:00 - 15:30

Péntek: 8:00 - 12:00