MFP

Pályázatok

Magyar Falu Program Kistelepülések járda építésének, felújításának anyagtámogatása

 

Támogatói okirat száma:              3019788589

Támogatási összeg:                        4 999 996 Ft

Támogatási intenzitás:                   100 %

Támogatás fizikai befejezése:       2021. március 08.

 

Székely Község Önkormányzata a Magyar Falu Program Kistelepülések járda építésének, felújításának anyagtámogatása megnevezésű alprogramja keretében nyert 4 999 996 Ft támogatást, melynek segítségével az Önkormányzat olyan fejlesztést tudott végrehajtani a közlekedés infrastruktúrában, amely által a Község érintett járdaszakasza korszerűvé válhatott. Azért éreztük indokoltnak a támogatás igénylését, mert az anyagbeszerzést önerőből nem tudtuk volna megvalósítani, a járdának viszont halaszthatatlan volt a megújítása.

A támogatási összegből a 4114 számú ök. út mellett található 88. helyrajzi számú járdához szükséges anyagok beszerzése valósult meg. 121m2 területre elegendő bitumenes kiöntéshez szükséges anyagokat, 560m2 területre elegendő bitumenemulziós permetezéshez szükséges anyagokat és 560 m2 területre elegendő AC/8 kopó aszfaltréteg készítéséhez szükséges anyagok (3,5 + 1,5 cm vastagságban) megvásárlása történt meg.

A lakosság tájékoztatása elsősorban a két helyre szabályszerűen kihelyezett falutábla segítette. Így a Községünkbe érkezők értesülhettek arról, hogy a Magyar Falu Program keretében fejlesztések történnek településünkön. Másrészt a támogatói tábla kihelyezése után az arra járók tudomást szerezhettek a támogatás összegéről és típusáról. Valamint Keresztesi Erika E.V. segítségével a pályázat főbb részleteit tartalmazó sajtóközlemény került kiküldésre több hírportál részére a projekt zárásakor. Székely Község honlapján elhelyezésre került a Magyar Falu Program emblémája is. Így a megvalósítás megfelel az Arculati kézikönyv szabályainak.

A pályázat benyújtásakor tervezett céljainkat teljes mértékben elértük, vagyis az anyagbeszerzésnek köszönhetően a fent említett útszakasz megújulhatott.

A beruházásnak köszönhetően a járdaszakaszon biztonságos ismét a közlekedés. Immár biztosítani tudjuk az itt élők számára, hogy esztétikus és biztonságos környezetben élhessenek és közlekedhessenek. Célunk ezzel, hogy hamarosan érezhető legyen a népességmegtartó és népességnövelő erő növekedése, illetve, hogy a fiatalok szívesen alapítsanak családot településünkön a megnövekedett bizalom és biztonságérzet miatt, illetve, hogy további hasonló korszerűsítéseket tudjunk végrehajtani.

  

 

 

A pályázat keretében beszerzett eszközök révén javul a vállalkozás eszközellátottsága, bővül a szolgáltatások köre, azok a munkafázisok is gépesíthetővé válnak, amiket eddig emberi erővel kellett megoldani. Ezen túlmenően a hatékonyabb munkavégzés munkaerőt szabadít fel az eddigi időigényes feladatokról, akik az eszközök beszerzése után a felszabadult munkaidőben más folyamatokat is el tudnak végezni. A beszerzett gépek környezetkímélőek, megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is, károsanyag kibocsátásuk az elvárható legkisebb és megfelel minden európai normának.

Sajtóközlemény

 

HELYI TERMELŐK PIACHOZ JUTÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSE SZÉKELY KÖZSÉGBEN PIACTÉR KIALAKÍTÁSA 

(TOP-1.1.3-15-sb1-2016-00030)

2020. 08. 07.


 Székely Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett Helyi gazdaságfejlesztés pályázati konstrukcióban 56,285 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert. A pályázat keretében egy új piac kerül kialakításra, a helyi gazdaság élénkítése céljából.


 

A pályázati felhívásra Székely Község Önkormányzata 2017.06.12.-én Támogatási Szerződést kötött. A megvalósítás 2020.08.07-én fejeződött be. A projekt azonosítószáma TOP-1.1.3-15-SB1-2016-00030. A fejlesztés célja egy új földszintes épület építésével létrejövő mintegy 62,20 m2 hasznos alapterület, amelyben helyet kap a szükséges kiszolgáló helyiségek és infrastrukturális feltételek, valamint 194,4 m2 hasznos alapterület, fedett elárusító hely színvonalának javítása érdekében. Az épület építése régóta célként fogalmazódott meg a képviselő testület tagjaiban, melynek anyagi forrása sikeres pályázatot követően Európai Uniós forrásból vált biztosítottá. Az új épületben kialakítandó technológiával pedig energiahatékonyságra törekedett az Önkormányzat, mely jelentősen hozzájárult a környezetvédelméhez.  A projekt 56,285 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jött létre. 

A projekt során új épület épült, ez lehetővé tetette a helyi gazdaság fejlesztését. A piac megépítésével megoldódott a kereslet és kínálati oldal egyensúlya, azaz a lakosok és a helyi termelők, vállalkozók kapcsolatának kulturáltabb körülmények közötti működése. A település 20 km-es közrezében termelő piac korábban nem működött, ezért egy korábbi probléma a térségben megoldódott.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projektről bővebb információt a http://www.szekely.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Juhászné Oroszi Enikő, polgármester

Elérhetőség: Telefon: (+36 42) 236 - 013

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Látogasson el hozzánk!

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Székely

Útvonaltervezés
Önkormányzat elérhetősége

Telefon: (+36 42) 236 - 013

Fax: (+36 42) 236 - 013

Mobil: (+36 30) 123 - 45 - 67

Email: szekelypolghiv@gmail.com
Ügyfélfogadási idő

Hivatal:

Hétfő: 13:00 - 16:30

Szerda: 8:00 - 12:00, 13:00 - 15:30

Péntek: 8:00 - 12:00